+90 256 711 92 93

Sosyal Medyada Biz}

Kampanya Spotu Başlığı
Gelin siz de Aydın'ın parlayan yıldızında yerinizi alın. Gelin siz de Aydın'ın parlayan yıldızında yerinizi alın. Gelin siz de Aydın'ın parlayan yıldızında yerinizi alın. Gelin siz de Aydın'ın parlayan yıldızında yerinizi alın. Gelin siz de Aydın'ın parlayan yıldızında yerinizi alın. Gelin siz de Aydın'ın parlayan yıldızında yerinizi alın. Gelin siz de Aydın'ın parlayan yıldızında yerinizi alın.
TÜMÜNÜ GÖR

Efeköy

Efeköy

Buraya Efeköy Firması ile ilgili detaylı bilgiler gelecek.

Aydın Denge Gazetesi Haberi

Çine’de 2009 yılında kurulan ve sadece kaşar üretimi yapan Efeköy Mandıra, ürününü ‘istenen’ yapmayı başardı. Günde 2 bin 500 kilo kaşar üreten firma adeta ‘yok’ satıyor.

Bölgede süt ürünleri denince akla gelen ilk isimlerden olan Efeköy Mandıra’nın ortağı Gıda Mühendisi Halil Öznalbant, “Satmak için değil, müşterinin almak için uğraş verdiği ürünler üretme çabası içindeyiz” dedi.

Efeköy’ü 2009 yılında İzmir’den Dalar Gıda ile beraber kurduklarını söyleyen Öznalbant, “Yağcılar Mahallesinde eski Ege zeytinlerin olduğu binayı kiraladık. Aynı yıl Temmuz ayının başında süt almaya başladık. Geçtiğimiz Nisan ayına kadar burada imalatımıza devam ettik. Çine Organize Sanayi Bölgesine kurduğumuz kendi üretim tesisimize taşındık. Çine OSB’de üretime başlayan ilk yerel firma özelliğine salip olduk” dedi.

BAZI ÇALIŞANLARI ÖĞRENCİSİ

efekoyGünde 1 ton süt ile başladıkları üretimde 25 tona yükseldiklerini belirten Öznalbant, Çine’nin yanı sıra Yatağan’dan da süt topladıklarını günlük 5 ton buradan süt geldiğini söyledi. Kendisini aynı zamanda ADÜ ÇMYO (Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu) Gıda Bölümünde Süt ve Süt Ürünleri dersi verdiğini söyleyen Öznalbant, 15 çalışandan üçünün kendi yetiştirdiği öğrenci olduğunu bildirdi. Öznalbant, çalışanlarının 5’inin bayan olduğunu belirtti.

EN BÜYÜK PAZARIMIZ İZMİR

Genelde kaşar üretimi yaptıklarını anlatan Öznalbant, planlananın üzerinde süt olduğunda yöresel tulum peyniri imalatı da yaptıklarını belirterek, “Ürünlerimizi yaz aylarında sahillere, kış aylarında da İstanbul ve Antalya’da pazarlıyoruz. Yaz ve kış en büyük pazarımız da İzmir’dir” diye konuştu.

KATKI SAĞLAYANLARA MİNNETTARIZ

Ortağı Dalar Gıda’nın sahibi Ahmet Dalar’ın firmanın kurulması ve bugünlere gelmesinde çok büyük katkısı bulunduğunu ifade eden Öznalbant, “Ahmet bey çok başarılı bir girişimci. Pazar birikimi ve tecrübesinin yanı sıra Mert ve Yiğit adında iki tane pırıl pırıl oğlu var. Mert teknik açıdan, Yiğit de pazarlama açısından inanılmaz katkılar sağlıyor. İlk günden beri hiç pazar sorunu yaşamadık. Ürünümüz daha üretilmeden pazarlanmış oluyor. Akçaova’dan Mehmet Begel ile Yöre Veterinerliğin de büyük desteklerini gördük. Bugünlere gelmemizde katkı sağlayan herkese minnettarız” dedi.

TESİS BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Yağcılar Mahallesindeki atık ve kanalizasyon sorunu yaşadıkları için kendi tesislerini kurma gerekliliği doğduğunu söyleyen Öznalbant, “Çine OSB baya bir yol kat etmişti. 2012 yılında buradan 5 dönüm yer aldık. 2013 yılının Ocak ve Şubat ayında inşaat başladık. 1 yıl gibi süreyle inşaatımızı tamamladık. OSB yönetiminin üstün çabaları sonucu arıtma tesisinin kurulması ve altyapının sağlanması ile Nisan ayında faaliyete geçtik. 5 bin metre kare alanda bin 100 metre kare kapalı tesisimizle hizmete girdik. Yatırımımız devam edecek, önümüzdeki yıllarda kapalı alanımızı çoğaltacağız” diye konuştu.

“HIRS YAPMAYACAĞIZ”

Günlük 50 ton süt işleme kapasitesine sahip olduklarını aktaran Öznalbant, “Çok fazla hırs yapmadan düzgün, sağlıklı bir şekilde büyümek istiyoruz. ‘Biz satmaya uğraşmayalım, müşteri bizden mal almaya uğraşsın’ düşüncesi ile hareket ediyoruz”

19 Mayıs 2016
1.890 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN